HOME

kijk eens wat vaker in de spiegel, bij de coach! #coach #zelfreflectie

Omdat je leven van jou is!

Persoonlijke ontwikkeling
Voor vol en bewust leven, in balans en harmonie
Blij zijn met jezelf

Welkom bij Saskia Bakels Training Leiderschap Coaching (kort SABA-TLC), ontwikkelplek voor persoonlijke groei

Hier kun je terecht voor meer bewustzijn, meer levensenergie en meer grip op je eigen leven. Omdat later al lang is begonnen.

Contact ►

Leven en werken zoals jij dat wil

Ontdek je eigen kracht, kwaliteiten, patronen en creativiteit en word je bewuster van jezelf.
Zodat je vrijer kunt leven, dichter bij jezelf komt en blijft en meer verbinding met anderen ervaart.

photo of people holding each other s hands

Voor organisaties

Organisaties worden gevormd door mensen, zij zijn het fundament voor het succes. Wij staan voor duurzame gedragsverandering, door ontwikkeling op een diepere laag.

Agenda

 • Maatwerk trainingen
 • Individuele coaching
 • Team coaching
 • Talentontwikkeling
 • Leiderschap ontwikkeling

naar zakelijk aanbod ►

red flower near white flower during daytime

With realization of one’s own potential and self-confidence in one’s ability, one can build a better world.’ ~ Dalai Lama


De wereld elke dag een beetje beter, mooier, leuker maken.

Wie zijn wij?

Betrokken – Liefde – Moed – Compassie – Verbonden – Humor – Resultaat

Saba Training – Leiderschap – Coaching is opgericht door Saskia Bakels. Professioneel en geaccrediteerd coach en trainer. Binnen haar eigen coachpraktijk en trainingsbureau werkt zij regelmatig samen met andere professionele coaches en trainers.

Hi, ik ben Saskia, groeiversneller. Met veel plezier, enthousiasme, kennis en ervaring begeleid ik mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling, met een focus op leiderschap, communicatie en samenwerking.

Na dit eerst 25 jaar in het bedrijfsleven (Financiële Dienstverlening) – waarvan zo’n 15 jaar als manager – te hebben gedaan, heb ik hier de kern van mijn werk van gemaakt. Inmiddels doe ik dit al weer een aantal jaar als zelfstandig coach, trainer en consultant.

Daar waar je regelmatig vastloopt, kom je met mij een stuk(je) verder. In je eigen tempo.

Ik geloof echt in het unieke, de kracht en het potentieel in elk individu en help je graag dichter bij jezelf te komen en jezelf verder te ontplooien. Binnen de vier verschillende levensgebieden: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Daar draag ik door training en coaching, vanuit een heldere visie op leren en ontwikkelen heel graag aan bij.

Mijn stijl is no-nonsense, nuchter, sensitief, resultaatgericht en met humor en compassie.

Wij begeleiden in jezelf beter kennen, liefdevol leren kijken en erop te vertrouwen dat alles mogelijk is.

Werkwijze en gereedschap

Werkwijze

Onze aanpak is holistisch (alle levensgebieden worden in beschouwing genomen) en stevig gefundeerd in intuïtieve ontwikkeling.

Wij werken o.a. volgens het uitgangspunt dat jij alles (al) in je hebt voor groei.

Omdat elk individu uniek is en elke organisatie zo zijn eigen eigenheid heeft is onze begeleiding altijd maatwerk.

Experts

Een goede coach en trainer word je niet zomaar, kwalitatief hoogwaardig begeleidingswerk vereist een combinatie van persoonlijke eigenschappen, persoonlijke ontwikkeling, kennis, vaardigheden en ervaring.

Bij elke gevolgde opleiding heb ik niet alleen kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld maar ook mijzelf diepgaand onderzocht. Door actief mijn eigen ervaringen en thema’s te (ver)werken kan ik er volledig voor jou zijn, zonder in mijn eigen gedoe te schieten. Dit maakt mij als begeleider evenwichtig, betrouwbaar en begripvol.

Wij waarborgen onze kwaliteit en onderhouden onze vakkennis door permanente educatie. Of dit nu om actualiteit, verbreding of verdieping gaat.

We zijn gediplomeerd in coaching en training. Aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en voldoen aan het EMCC (European Mentoring & Coaching Council) keurmerk en volgen bijbehorende ethische code en klachtenprocedure.

Gereedschap

Wij beschikken over ruime kennis, ervaring, theorieën en methodes om in te zetten in begeleiding en ontwikkeltrajecten.

Een greep uit onze toolbox:

 • Systemisch Werken
 • Transactionele Analyse
 • Moeiteloos Leven & Werken
 • Narratieve begeleding
 • Biografisch werken
 • Acceptatie & Commitment Training
 • Hechting & Contact
 • Karakterstructuren
 • Franklin Covey
 • Roos van Leary
 • DISC
 • Drijfveren
 • Quinn model
 • Patrick Lencioni
 • Mindfulness
 • Intuïtie en zijnsoriëntatie
 • Hartcoherentie

Onze pijlers

01 Kennen

Jezelf kennen is de basis van alles. Zelfkennis geeft vertrouwen, stevigheid en richting en is daarmee een bron van energie en weten.
Een groot verschil tussen ‘binnen'(kant) en ‘buiten”(kant) veroorzaakt vaak stress en (mentaal en fysiek) ongemak.


02 Kijken

Je focus bepaalt je richting: waar je naar kijkt ga je naar toe.
Je blik wordt beïnvloed door denkkaders, filters, eerdere ervaringen en emoties.
Een neutrale kijk met compassie kan je blik verruimen. Met in potentie een vrijere beweging en meer eigen bestemming.


03 Vertrouwen

Erop (durven) vertrouwen dat alles mogelijk is verandert je leven enorm. Ga maar eens na wat er gebeurt wanneer je niet vertrouwt maar wantrouwt.
Ervaar hoe je leven een positieve wending neemt wanneer je bewust en actief kiest voor vertrouwen.

abendstimmung ball shaped clouds dawn

Anderen over ons

Veel impact in korte tijd


Opstelling

Leg de lijntjes binnen je relaties bloot
Agenda 2023
7 juli ~ thema ‘PLEK’
29 september ~ thema ‘ORDENING’
27 oktober ~ thema ‘BALANS’
24 november ~ thema ‘ORGANISATIE’

position of figures

Verbinding

Ieder mens maakt deel uit van een groter geheel, verschillende systemen waarin we bewegen. Dit begint al met het gezin en familie waarin we geboren worden, maar we zijn ook verbonden in liefdesrelaties, onze vriendenkringen en op het werk met collega’s en leidinggevenden.


Dynamiek

Vaak gaan deze contacten vanzelf en soepel maar soms is de dynamiek disfunctioneel. Dan is er gedoe, irritatie en vreet de verbinding energie. In dat geval kan een opstelling uitkomst bieden om inzicht te krijgen in dit dynamische krachtenveld.


Helderheid

We zijn ons lang niet altijd bewust van ons gedrag, (onbewuste) patronen en overtuigingen. Veel hiervan zijn ontstaan in ons familiesysteem. Hoewel de verschillende systemen apart van elkaar opereren kunnen ze daarom niet los van elkaar worden gezien. Krijg zicht op bijvoorbeeld de onderlinge verhoudingen, ingesleten patronen en op keuzes en bewegingen die je hierin kunt maken. (Het is ook mogelijk om eigen doelen/wensen of aspecten van jezelf op te stellen.)


Details

Een opstelling duurt ongeveer een uur en kost € 85,–. De middag is van 13:00 tot 17:00 uur> Het is ook mogelijk om als toeschouwer en/of representant deel te nemen (de kosten zijn dan € 50,–)
Eerstvolgende datum: vrijdag 29 september 2023
Locatie: ‘t Brandtweer, Rhenen
Begeleide: Saskia Bakels


Kick-start jezelf!

Een super-effectieve sessie voor een enorme groeispurt.

‘Saskia komt snel tot de kern en legt zonder oordeel bloot wat ik zelf – bijzonder genoeg – niet zag. Dit gaf mij veel inzicht in hoe ik mij als vader meer als vanzelf met mijn zoon kan verbinden en uit conflict kan blijven.’

‘Heel bijzonder hoe Saskia in het contact woorden geeft aan wat er diep in mij leeft. Het is spot-on en raakt voor mij de essentie en de kern. De ze woorden reizen als een soort mantra met me mee.’

‘Na 1 online gesprek met Saskia was de impact op de medewerker die veel conflicten had in het team al groot. Zijn houding en gedrag was significant anders wat de onderlinge samenwerking sterk heeft verbeterd.’

Agenda 2023
doorlopend

anonymous person kicking sun under sunset sky

Energie boost!

Breng je drive, energie en goede zin tot leven zodat je bijna uit elkaar barst van energie, plezier en weer een heel helder toekomstperspectief hebt,


Focus

Krijg in korte tijd snel inzicht in de essentie van je vraag en concrete acties voor de door jou gewenste verandering


Super Effectief

Een online coachgesprek van ongeveer 1 uur geeft je veel inzicht, focus, richting en keuzeopties – actie!


Details

Deze kick-start boek je al voor € 175,–. Dit is inclusief kort verslag, persoonlijke ‘huiswerkopdracht’, toepasbare info, tool en of werkmethode (afhankelijk van je vraag) en terugkoppel gesprek na 2 tot 3 maanden.

Blogs


 • EEN ANDERE KIJK OP LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

  Je kunt er haast niet omheen, de behoefte aan ‘nieuw leiderschap’. Er wordt veel over geschreven. Maar wat is dat dan, nieuw leiderschap? En hoe ontwikkel je het? Zoveel de term gebruikt wordt, zo weinig hoor je over nieuwe vormen van ontwikkeling en training van dit leiderschap. Terwijl het bekende gezegde luidt ‘als je blijft… Read more

 • Business Coaching

  BEN JIJ TOE AAN EEN BUSINESSCOACH? Waarom een businesscoach? Veel ondernemers, directeuren, bestuurders, leiders en managers lopen op een bepaald moment vast. Hun privéleven lijdt onder de uren die ze aan het bedrijf besteden, er is weerstand op de werkvloer of ze willen groeien maar lopen hierin tegen beperkingen aan. Een ondernemerscoach is een professional… Read more

 • Hechting & loyaliteit, ontkenning & (h)erkenning

  Ons lichaam is een bijzonder en intelligent informatiesysteem. Alles wat we niet direct of niet volledig kunnen verwerken slaat het voor ons op. Voor een later moment, een andere tijd, geschiktereomstandigheden, waarin we beter in staat zijn om e.e.a. gefaseerd teverwerken. Dit wonderlijke systeem treedt vooral in werking bij trauma en verlies. Gebeurtenissen die zo zo… Read more

 • De kunst van veranderen

  Als manager heb je veel verantwoordelijkheden en één daarvan draait meestal om het op een effectieve en efficiënte manier bedenken en uitvoeren van veranderingen. Omgaan met veranderingen mag dan wel de nieuwe status quo zijn, dat betekent niet dat elke leidinggevende hiervoor de vereiste kennis en vaardigheden al in de vingers heeft.  Het leiden, organiseren… Read more

 • Energiewerk, eigenlijk heel logisch

  Tja, energiewerk……. Mensen vragen mij regelmatig hoe dat healing en reading nou precies werkt. Want wat zich niet eenvoudig laat zien, bewijzen of uitleggen laat zich vaak ook niet gemakkelijk begrijpen en aannemen. En naast de geïnteresseerden ontmoet ik natuurlijk ook regelmatig mensen die hier een meer sceptische danwel ongelovige kijk op hebben. Dus hierbij een… Read more

 • Blog juli 2020

  Wat als je ‘ondanks’ nou eens vervangt door ‘dankzij’? Het kan zomaar een andere kijk op jouw eigen geschiedenis geven. Als ik op deze manier naar mijn eigen verhaal kijk dan was er heel veel wel, maar ook het een en ander niet. En op momenten dat ik mij gelukkig prijs met mijn persoonlijke succes… Read more

Nieuwsbrief