COACHING

Better be yourself


“Zelfkennis is de basis van alle wijsheid”

~ SOCRATES ~

Individuele begeleiding

De mens is in haar diepste wezen gemaakt om zichzelf te verwezenlijken, te groeien en te ontwikkelen. In harmonie met haar omgeving en met veerkracht deinen op de golven van het leven. Maar soms lukt dat niet of staan we al langere tijd stil.
Niet op de ontspannen, rustgevende manier maar op een wijze waar de energie en het leven stokt, niet meer stroomt. We raken ontevreden, onrustig of krijgen steeds meer fysieke klachten. Soms raken we vast of verstrikt in oude paadjes waardoor we geen nieuwe of andere manieren meer zien. Een coach en individuele begeleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling kan je dan weer op weg helpen.


Een coachtraject geeft je diepgaande inzicht in jezelf en helpt je bij het realiseren van gewenste veranderingen. Je krijgt meer zelf bewustzijn en zelf besef (inzicht in wie je bent, wat je doet en waarom doe je dat zo), doelgerichte actie (wat is er nodig om jouw doelen te realiseren, handelingsperspectief) en duurzaam resultaat (helder kompas waarmee je verder kunt).

Bijvoorbeeld wanneer je een op een punt bent aangekomen in je leven dat je je zaakjes goed voor elkaar hebt, maar het toch ‘niet compleet’ voelt. Je houdt veel ballen in de lucht, probeert het iedereen naar de zin te maken, maar vraagt je af waar JIJ in dit geheel bent gebleven.
Waar is het speels nieuwsgierige blije kind dat je ooit was.

Andere voorbeelden van vragen of situaties


Ik voel me soms leeg van binnen

Het lukt me maar niet om duurzame en betekenisvolle relaties op te bouwen. Ik voel me eenzaam en alleen.

Ik heb al langer last van enorme druk maar weet niet zo goed hoe dit te veranderen. Soms heb ik wel eens het geval dat ik zo druk ben en veel met mijn hoofd beredeneer dat ik niet zo goed weet of voel wie ik nu eigenlijk ben.

Ik ben altijd zo ontzettend kritisch naar mijzelf dat ik er ontzettend moe van wordt. Eigenlijk kan ik het nooit echt helemaal goed doen.

Ik heb mijzelf altijd grote doelen gesteld en ben daardoor vaak gehaast. Ik zou niet weten hoe ontspannen leven eruit ziet.

Ik wil meer vervuld leven

Ik verlang naar verbinding, vanuit mijzelf met anderen


Ik wil mijzelf onderzoeken, meer in contact met mijn gevoel zijn en duidelijker mijn grenzen aangeven. Meer rust en ontspanning ervaren. Genieten.


Ik wil leren meer vanuit liefde voor mijzelf te leven. Vanuit acceptatie en compassie.Ik wil ervaren hoe het is om gewoon te ‘zijn’ in plaats van altijd iets te moeten.

Werkwijze

De grootste veranderaar en bron van wijsheid ben jij zelf. In onze sessies krijg je mijn aan je ontwikkelvraag toegewijde aandacht, concrete informatie, reflectie, praktische oefeningen en een luisterend oor.
Mijn begeleiding is stevig gefundeerd op diverse methodes en kun je zien als systemisch (jij binnen je veld van contacten), biografisch (jij binnen je levensverhaal), holistisch (je totale geheel van leven) en intuïtief (waaronder lichaamsgericht werken).

Waar ik veel in begeleid:

  • zingeving en balans
  • persoonlijkheid en persoonlijk leiderschap
  • relaties, sociaal, communicatie
  • werk, loopbaan en samenwerking
  • omgaan met verlies, rouw en trauma

We starten altijd met een oriënterend (online) intake / kennismakingsgesprek. Deze is kosteloos en verplicht je tot niets. We gaan hierbij in op je ontwikkelvraag, mogelijke aanpak en vergoeding. Na afloop bepalen we samen het vervolg. Gaan we een coachtraject in dan plannen we fysieke en/of online sessies in.
Persoonlijke begeleiding bestaat veelal uit 4 tot 6 (2- wekelijkse) sessies van ca. 1-1,5 uur per keer.

Kennismaken?

Boek een gratis online intakegesprek

%d bloggers liken dit: