SASKIA

“Je bent pas vrij als je je realiseert dat je nergens bij hoort – dat je overal bij hoort – op geen enkele plek. De prijs is hoog. De beloning groot.”

~ MAYA ANGELOU ~

Saskia Bakels

Hi, hier kun je een beetje een beeld krijgen van wie ik ben,
als eigenaar van SABA-TLC, zelfstandig en gecertificeerd
trainer & coach, partner bij Steyn&Allberg B.V. en auteur.

Mijn roots liggen in Utrecht en mijn thuis is in Rhenen.
Als ik niet met groei en ontwikkelen bezig ben dan ben ik graag aan het ontdekken. In boeken, in de natuur of op reis.

Persoonlijk

Geboren en getogen in Utrecht in de jaren 70, een speels, bijdehand, gevoelig en nieuwsgierig kind. Gebeurtenissen uit mijn eerste 3 levensjaren en de scheiding van mijn ouders vormen de basis en rode draad van mijn leven.

Ik kon goed leren, maar ook veel voelen. Vooral als het om sfeer, de onderlaag en behoeftes van anderen ging. Het duiden van al dat gevoel leerde ik pas veel later, toen ik mij ging verdiepen in veiligheid, loyaliteit en hechting.

Mijn belangrijkste ontdekkingen zijn dat het helemaal oké is om mijn eigen keuzes te maken, ik mijn eigen leven in mag en kan vullen zoals ik dat wil en ik dat het beste kan wanneer ik mijzelf ken en begrijp, mijn eigen patronen doorgrond en alle delen van en in mij erken.

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden, verliefd.

Woorden die verder bij mij passen zijn transformatie, vernieuwen, verbinding, neutraal, common ground, trauma, liefde, rouw.

Professioneel

Van huis uit lag de nadruk op ratio en ‘gaan studeren’ was de norm. Alleen paste die jas mij echt niet, ik voelde mij in de gekozen universitaire studie volledig op de verkeerde plek. Dus ging ik werken.

In het bedrijfsleven was ik al vrij snel helemaal in mijn element. Ik begon onder aan de carrière ladder en groeide snel door naar leidinggevende functies. ’s Avonds studeren. Promoties. Grotere teams, groter huis, grotere auto etc.

Eerlijk gezegd vond ik als manager in eerste instantie mensen/medewerkers maar lastig. Het ging om resultaat en ik kon de zaken het beste controleren en beheersen als ik het zelf deed. Tot ik besloot dat ik een goede leidinggevende wilde worden en ik het steeds interessanter vond om samen te onderzoeken hoe alle verschillende kwaliteiten het beste tot hun recht konden komen.

Vandaar dat ik na 25 jaar Financiële Dienstverlening de overstap maakte naar zelfstandig ondernemen in coaching en training gericht op persoonlijk leiderschap.

Opleiding

Algemeen
* Commerciële Economie (HBO)
* Certified Controller (L/P/S) (post HBO)
* Actuarieel Rekenaar
Leiderschap
* Vrouwelijk leiderschap
* Verandermanagement (Caluwé)
* Macht & Politiek in organisaties
* Coachend leidinggeven
* Project- en Programma management
* Wet op de Medezeggenschap
Coaching
* 3-jarige coach opleiding Professionele Communicatie (NLP, TA, SW) (post HBO)
* Systemische Werken (verdieping) (post HBO)
* Het Helende Verhaal (verdieping)
* Effortless Coaching / Moeiteloos Leven
Training
* 1-jarige Trainersopleiding (Post HBO)
* Trainersvaardigheden
Energiewerk
* 5-jarige opleiding Healing & Reading
* Graduate opleiding (specialisatie)
* Energetische massage


AUTEURSWERK

Boek: Het verhaal van de vrijheid van de vogels

Publicatie: december 2021

Een kort sprookje over het land van ‘Toen en Ooit’ dat grensde aan het land van “Hier en Nu’. Voor kinderen en ouders, over loyaliteit en loyaliteitsconflict. Met een uitgebreid nawoord, met handvatten vanuit Systemisch Werken van psychotherapeut Bert Hellinger. Voor ouders die zijn gescheiden of gaan scheiden, voor kinderen van gescheiden ouders, nog kind of inmiddels volwassen.

Boek: Een kleine GIDS voor MEER LEVEN IN JE LEVEN

Publicatie: maart 2021

Hoe doe je dat eigenlijk, een beetje leuk leven? Hoe kom je uit de overlevingsstand en zorg je er voor dat het leven weer over het leven gaat? Een uniek boek met veel informatie en praktische oefeningen. Waarmee je zelf op ontdekking kunt naar meer zelfkennis en een vrijer, vervuld leven.

Waardering: 5 uit 5.

Geeft duidelijk en eenvoudig inzicht in eigen psyche en die van anderen. Helpt patronen te herkennen en geeft praktische tips om meer vanuit je essentie te gaan leven.
–– Geweldig boek! (Broco)

Waardering: 5 uit 5.

Een geweldig boek als je inzichten wilt krijgen in het handelen van jezelf en anderen.
Leest makkelijk.
–– Eyeopener (Hur61)

Waardering: 5 uit 5.

Als je op een eenvoudige manier patronen wilt leren herkennen en doorbreken, inzichten wilt krijgen in het handelen van jezelf en anderen, bevat dit boek praktische tips en geeft je handvatten om je doel te bereiken. Heldere weergave en leest makkelijk weg.
–– Parel! (NY70)


%d bloggers liken dit: