BLOGS

Nieuwsbrieven & Blogs

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en laat je inspireren over persoonlijke groei, zingeving, systemisch werk, leiderschap, energie, ontspanning, lichaamswerk en moeiteloos leven.

Laat je inspireren

Ja, ik ontvang graag inspiratie per mail

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

HEB JIJ JE DOELEN HELDER?

BLOG MEI 2022

Het allerbelangrijkste bij het vaststellen van je doelen: check wat voor type doelen je hebt vastgesteld! Zijn het EIND-DOELEN – doelen die horen bij de menselijke ervaring- of zijn het MIDDELEN-DOELEN – dingen die we nodig hebben om dat te bereiken, zogenaamde ALS-DAN doelen?

Doe de check en stel jezelf de 3 Most Important Questions.

EEN ANDERE KIJK OP LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

BLOG MEI 2022

Je kunt er haast niet omheen, de behoefte aan ‘nieuw leiderschap’. Er wordt veel over geschreven. Maar wat is dat dan, nieuw leiderschap? En hoe ontwikkel je het? Zoveel de term gebruikt wordt, zo weinig hoor je over nieuwe vormen van ontwikkeling en training van dit leiderschap. Terwijl het bekende gezegde luidt ‘als je blijft doen wat je deed, dan blijf je krijgen wat je kreeg’. Dat geldt ook voor trainersland. Het moet dus anders, het kan ook anders. Op dit vlak hebben de oude methoden van trainingen en ‘standaard modellen schuiven’ hun langste tijd wel gehad. De koning is dood, lang leve de koning!

Hechting & Loyaliteit, Ontkenning & (H)Erkenning

BLOG APRIL 2022

Ons lichaam is een bijzonder en intelligent informatiesysteem. Alles wat we niet direct of niet volledig kunnen verwerken slaat het voor ons op. Voor een later moment, een andere tijd, geschiktere omstandigheden, waarin we beter in staat zijn om e.e.a. gefaseerd te verwerken. Dit wonderlijke systeem treedt vooral in werking bij trauma en verlies.

De kunst van veranderen

BLOG APRIL 2022

Omgaan met veranderingen mag dan wel de nieuwe status quo zijn, dat betekent niet dat elke leidinggevende hiervoor de vereiste kennis en vaardigheden al in de vingers heeft. 
Het leiden, organiseren en regisseren van veranderingen is een vak apart. Weet jij al hoe je grip houdt op het bereiken van de beoogde doelen en hoe je de impact die de veranderingen hebben op mensen en organisatieprocessen beheersbaar maakt?  


De toegevoegde waarde van een Business Coach

BLOG FEBRUARI 2022

Veel ondernemers, directeuren, bestuurders, leiders en managers zijn gepassioneerd in het realiseren van hun doelen en dromen. Tot ze op een bepaald moment vastlopen. Bijvoorbeeld omdat de groei stagneert, hun privéleven altijd op het tweede plan komt of door toenemende weerstand op de werkvloer. Misschien is het dan tijd om een businesscoach in te schakelen.

Energiewerk, eigenlijk heel logisch

BLOG SEPTEMBER 2020

Tja, energiewerk……. Mensen vragen mij regelmatig hoe dat Healing en Reading nou precies werkt. Want wat zich niet eenvoudig laat zien, bewijzen of uitleggen laat zich vaak ook niet gemakkelijk begrijpen en aannemen.


Dankzij

BLOG JULI 2020

Wat als je ‘ondanks’ nou eens vervangt door ‘dankzij’?
Het kan zomaar een andere kijk op je eigen geschiedenis geven. Het is tenslotte vaak in de tegenslagen dat we onszelf het sterkst ontwikkelen.

HSP en afwijzing

BLOG JUNI 2022

Ben jij Hoog Sensitief? Voel jij je snel ‘afgewezen’ en komt dat hard aan? Bedenk dan wat vaker dat je waarschijnlijk niet ècht afgewezen wordt, dat het niet aan jou ligt èn dat je aan de gedachte van afwijzing iets kunt doen. Grote kans dat je jezelf in onderstaande herkent. Lees vooral ook de tips hoe hier mee om te gaan.

%d bloggers liken dit: