Energiewerk, eigenlijk heel logisch

Tja, energiewerk……. Mensen vragen mij regelmatig hoe dat healing en reading nou precies werkt. Want wat zich niet eenvoudig laat zien, bewijzen of uitleggen laat zich vaak ook niet gemakkelijk begrijpen en aannemen. En naast de geïnteresseerden ontmoet ik natuurlijk ook regelmatig mensen die hier een meer sceptische danwel ongelovige kijk op hebben. Dus hierbij een poging tot…. Want eigenlijk is het heel logisch 🙂

Onszelf als informatiesysteem

Steeds meer biologen zijn het er over eens dat het lichaam naast vlees en bloed een ingenieus informatiesysteem is. Een netwerk, een fysiek geheugen (overigens niet helemaal hetzelfde als ons zenuwstelsel en ons brein). Dat de kracht van het onderbewuste vele malen groter is dan die van bewuste (brein). Hierover wordt bijvoorbeeld uitgebreid geschreven in de nieuwe biologie en kwantum fysica.

Zo noemt Bruce Lipton dit Cell Memory (met cel geheugen voor een groei- of beschermingsresponse, een reactie die niet persé wordt ingegeven door DNA of feitelijke omgeving als wel door herinnering). Brandon Bays past een soortelijk gegeven (fysieke opslag van trauma) toe in The Journey (physical journey & emotional journey) als interventiemethode voor herstel van fysiek letsel (en onverwerkte emoties). En zo kennen we ook nog de Moleculen van Emotie van Candace Pert.

Dus ga er even van uit dat jij een databank vol opgeslagen herinneringen en weten bent. Niet alleen je harde schijf maar echt jouw hele lichaam. Sommige dingen hebben jouw mentale geheugen ver weggestopt, maar je lichaam is het niet vergeten. En om te weten wat je hebt te helen is het wel handig dat je weet waar je moet kijken.

Verbonden met elkaar

Vroeger hadden we overal kabels voor nodig om apparaten met elkaar te laten communiceren. Inmiddels gebruiken we allemaal elke dag, de hele dag, Wi-Fi en Bluetooth. We vragen ons niet af hoe het werkt, we weten dat het werkt. De techneuten snappen het, ik absoluut niet maar ik denk dat het iets met energie, trilling en frequentie te maken heeft. Wat ik dan weer wel boeiend vind is de communicatie tussen mensen, met of zonder woorden en in de energie.

Klassieke Kwantum Mechanica gaat uit van een mechanisch universum. Alsof we losstaande elementen zijn, machines die het wel of niet doen. Dat is inmiddels een achterhaald beeld. Inmiddels gaat Kwantum Fysica er van uit we samen één nauw verbonden organisme zijn, dat zich uitstrekt in ruimte en tijd. De actie van de één heeft invloed op alle anderen (als een golf). Schrödinger noemt dit ‘entanglement’, niet als beschrijving van Kwantum Fysica maar als dé omschrijvende eigenschap van Kwantum Fysica. Lynne McTaggert heeft het over het Zero Point Field in Het Veld (The Field)

Ofwel we zijn allemaal met elkaar verbonden. Hetzelfde, uniek en ‘compatible’. Gemaakt om met elkaar te communiceren, ook zonder woorden. Het is dus niet zozeer een kwestie van begrijpen hóe het werkt, maar weten dát het werkt. Het is een gegeven. En zo is het zelfs ook vrij eenvoudig om aan te nemen dat dit ook op (grote) afstand kan, zonder fysieke nabijheid. Een satelliet in de ruimte heeft tenslotte ook contact met de aarde (haha, leg dat maar eens uit….)

Verbonden met alles wat is, de bron

De één noemt het Karma, de ander de Bron, het oordeel van God, Allah of de Kerstman. Hoe dan ook is er een vrij algemeen gedragen beeld van ‘boontje komt om zijn loontje’ en dat ons handelen ergens wordt vastgelegd. Daar waar ik geschoold ben noemen we het Akasha (zelfs te vinden op Wikipedia), een zeer waardevolle informatiebron die wij raadplegen, voor onszelf of voor anderen.

Zo werkt het eigenlijk ook een beetje met Systemisch Werken. Met ons hele wezen en lichaam stappen wij als representant in het veld van ‘de ander’. We klikken letterlijk in op alle informatie die er is. In een energetische connectie (een soort USB 10.0 in het kwadraat). Om aan cliënt zichtbaar te maken en te laten herinneren wat in het geheugen was gecrashed, of waar hij of zij niet meer zo goed bij kon.

Dus ja, energiewerk en lichaamswerk als communicatiekanaal met, vanuit en naar het onzichtbare. Als spreekbuis voor wat in jouw verleden, jouw lichaam en jouw systeem aandacht vraagt en misschien geheeld wil worden. Zodat jij meer heel en vrijer kunt leven.

Best aannemelijk eigenlijk toch?


Geef een reactie

%d